Alfredo Niebieski
Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na śródziemnomorskie jedzenie. Spróbuj zrobić Alfredo Blue w domu. Jedna porcja zawiera 494 kalorie, 13 g białka i 29 g tłuszczu. Za 82 centy za porcję otrzymasz dodatek na 8 osób. Ten przepis z Allrecipes wymaga soli i pieprzu, makaronu fettuccini, gęstej śmietanki i przypraw. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 45 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 50%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Fettuccine z kurczakiem bawolym i serem pleśniowym Alfredo, Zdrowy pieczony kurczak Cordon Blue z kalafiorem Alfredo i Nie uwierzysz, że to nie Alfredo, Alfredo.
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę. Gotuj makaron we wrzącej wodzie przez 8 do 10 minut lub do momentu, aż będzie al dente; odpływ.
Rozgrzej oliwę z oliwek na małej patelni na średnim ogniu.
Na oliwie podsmaż czosnek na złoty kolor.
Usuń czosnek i zachowaj olej.
W średnim rondlu, na średnim ogniu, połącz ser pleśniowy, parmezan i śmietanę. Mieszać, aż sery się rozpuszczą. Wlać olej z patelni z czosnkiem. Doprawić przyprawą włoską, solą i pieprzem.
Wymieszaj sos z gorącym makaronem i odstaw na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania kuchni włoskiej. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Piccini Chianti Classico z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Jasny rubin z nutą fioletu. Nuty śliwki i fiołka mieszają się z bujnymi, dojrzałymi dzikimi jagodami. W smaku ekspansywne i żywe, z utrzymującym się, aksamitnym posmakiem w ustach. Długi finisz zatopiony w owocach. Wszechstronne wino, najlepiej podawane w temperaturze 64°F, fantastyczne do soczystych czerwonych mięs, grillowanych lub pieczonych.