Alaskan King Salmon Chili

Alaskan King Salmon Chili jest bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 177 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, tabasco, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Hummus-Crusted Alaskan Wild King Salmon Over a Bed of French Beans, Red Onion, and Cucumber Salad with Lemon Oil, Alaskan King Crab Tempura, oraz Alaskan Salmon Chowder dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu. Wymieszać z cebulą, selerem naciowym, czerwoną papryką i pieprzem poblano aż do pokrycia; doprawić ½ łyżeczki soli. Przykryć patelnię i niech cebula gotować powoli, często mieszając, aż warzywa są dobrze zmiękczone i cebula są lekko złoty, 12 do 15 protokół. Jeśli patelnia wygląda zbyt sucho, możesz dodać łyżkę wody do gotowania. Cebula różni się znacznie zawartością wody. Gdy warzywa są gotowe, mieszać w czosnku i jalapeño; gotować kolejne 1 minutę. Podgrzać do średniej i dodać pomidory i ich płyn; doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu.
Fasolę odcedzić i opłukać, następnie dodać do nich garnek wraz z Tabasco, pastą pomidorową, bulionem warzywnym, oregano, chili w proszku, kolendrą i kminkiem. Doprowadzić z powrotem na wolnym ogniu, następnie obniżyć ogień do średnio-niskie i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż smaki się razem, o 20 protokół. Smak przypraw i dostosować w razie potrzeby. Chili może być wykonane z wyprzedzeniem do 24 godzin wcześniej. Ostudzić całkowicie, następnie przykryć i schłodzić. W takim przypadku Przywróć do niskiego gotowania na wolnym ogniu przed kontynuowaniem.
Dodać łososia i dusić, aż tylko gotowane przez, o 4 protokół. Dokładnie wymieszać, aby ugotować i włączyć łososia, nie rozbijając go zbytnio.
Podawać na ciepło w pojedynczych miseczkach z limonkowymi klinami z boku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Laguna Winery Russian River Chardonnay z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.