Alaskan Halibut Caprese
Need a bezglutenowe, pierwotne, przyjazne fodmap i pescatariańskie danie główne? Alaskan Halibut Caprese może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 341 kalorii, 34g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 5,08 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Mieszanka octu balsamicznego, filety halibut, ser mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Alaskan Halibut Lasagne, Alaskan Halibut Tacos, oraz Halibut Cytrusowy Alaskan.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Umieść stojak piekarnika około 5 cali od źródła ciepła. Przygotuj blachę do pieczenia za pomocą sprayu do gotowania.
Ułóż halibuta na przygotowanej blasze do pieczenia i piec, aż lekko zbrązowieje, 4 do 6 protokół. Flip filety, doprawić solą i czarnym pieprzem, i kontynuować gotowanie, aż miąższ będzie nieprzezroczysty, 1 do 2 minut więcej.
Top każdy filet z plasterkiem sera mozzarella, liść bazylii i plaster pomidora, odpowiednio; powtórzyć warstwy.
Powrót halibut do piekarnika i piec, aż ser zacznie się topić, o 2 protokół.
W misce ubić ocet balsamiczny i oliwę z oliwek; wkrótce na porcjach halibuta.
Udekorować posiekaną bazylią do podania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku