Aktualizacja Fettuccine Carbonara
Zaktualizowany Fettuccine Carbonara może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 25 i kosztuje 16 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 81 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz groszek, szynkę oscar mayer, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kurczak Fettuccine A la Carbonara, Fettuccine Alla Carbonara, oraz Fettuccine Carbonara Z Jajkami Sadzonymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron gotować w dużym rondlu zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, dodając groszek do wrzącej wody przez ostatnie 3 min.
W międzyczasie w średnim rondlu ubić śmietanę, sos i mąkę z trzepaczką, aż do dobrze wymieszanego. Stopniowo dodawać mleko, stale mieszając, aż mieszanina zostanie dobrze wymieszana.
Dodać szynkę; gotować na średnim ogniu 5 min. lub aż do ogrzania, mieszając od czasu do czasu.
Odcedzić mieszankę makaronu; powrócić do patelni.
Dodać sos; lekko wymieszać. Gotować 2 do 3 min. lub aż do ogrzania, mieszając od czasu do czasu. Top z pietruszką i parmezanem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto