Akki Rotti
Akki Rotti może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 613 kalorii, 6G białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 73 centów za porcję. Jeśli masz kokos, marchew, papryka chile, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 31 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 59%. Podobne przepisy są .
Instrukcje
Przykryć fasolę mung wodą i przechowywać w lodówce na noc. Następnego dnia odcedzić fasolę i zarezerwować namoczoną wodę.
W misce do mieszania, połączyć fasolę mung, mąka ryżowa, nasiona kminku, zielone chile, asafoetida, kolendra, kokos, rozdrobniona marchew i sól. Stopniowo dodawaj wodę, dobrze mieszając rękami, tworząc gotowe ciasto. Używaj tylko tyle wody, ile potrzeba (około 1/2 szklanki).
Uformuj ciasto w kulki wielkości piłki tenisowej. Odstawić. Spłaszczyć jedną porcję ciasta na cienką okrągłą.
Podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego na patelni lub patelni na średnim ogniu.
Umieścić rotti w oleju i smażyć na złoty kolor, około 30 do 40 sekund. Odwrócić rotti i smażyć na złoty kolor. Powtórz z pozostałym ciastem, dodając 2 łyżki oleju do patelni dla każdego rotti.