Ajvar (pieczona czerwona papryka i bakłażan Relish)
Ajvar (pieczona czerwona papryka i bakłażan Relish) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 44 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, czosnek, ocet winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Ajvar (Serbian Roasted Red Pepper Relish), Ajvar (Serbski SOS Pieczony Z Czerwonej Papryki), oraz Pieczony Bakłażan I Pieprz Relish dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój paprykę na pół i usuń łodygę, nasiona i białe błony.
Bakłażany pokroić na pół wzdłuż.
Miejsce papryka i bakłażany wycięte boki w dół na dużej blasze do pieczenia i umieścić go w piekarniku o 4 cale poniżej brojlerów. Broil aż blister Skórki pieprzu i czernieją i bakłażan jest przetargu w środku. Im bardziej czernieje papryka, tym lepszy smak, więc nie wstydź się! Jeśli okaże się, że niektóre są czernienie przed innymi, przenieść je wokół na blasze do pieczenia tak, że będą one smażyć równomiernie. Jak papryka czernieje, wyjąć je do dużej miski i przykryć szczelnie folią. Gdy bakłażan jest delikatny, usuń go na talerz lub deskę do krojenia. Miąższ wyjąć, odrzucając wszelkie duże nasiona i umieścić go w robocie kuchennym z oliwkami i czosnkiem. Proces do gładkiej. Pozostawić papryki do pary w przykrytej misce, dopóki nie ostygną. Następnie zdejmij zaczernioną skórę; im więcej skóry usuniesz, tym lepiej, ale nie martw się, jeśli nie możesz uzyskać wszystkiego.
Dodaj je do bakłażana w robocie kuchennym i pulsuj, aby je drobno posiekać, ale nie mieszaj ich w gładką pastę.
Wyjąć do miski i dodać ocet, ostrą paprykę i sól do smaku.
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone.