Ajerkoniak mamy

Ajerkoniak mamy
Mama's Eggnog to wegetariański napój lakto ovo . Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 439 kalorii , 11 g białka i 26 g tłuszczu każda. Za 1,73 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 21 minut . 54 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Dzięki temu przepisowi Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Jeśli masz pod ręką wanilię, gałkę muszkatołową, gęstą śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 35% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują ajerkoniak mamy , chleb z kawałkami czekolady z ajerkoniakiem z glazurą z brązowego masła i czekoladowe babeczki z ajerkoniakiem z kremowym lukrem z ajerkoniaku .

Instrukcje

1
W misce ubić żółtka z 1/2 szklanki cukru na puszystą masę. W drugiej misce ubić białka z 1/4 szklanki cukru na puszystą masę. W trzeciej misce ubij śmietanę na gęstą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Do żółtek dodać śmietanę, dodać białka, dodać mleko, burbon, wanilię i szczyptę gałki muszkatołowej według uznania. Przed podaniem schłodzić w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
3
Podawaj ajerkoniak w dużej misce ponczowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone Twarde Cukierki ToffiPokruszone Twarde Cukierki Toffi
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćNormalny
Gotowe W21 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn