Ajerkoniak Creme Brulee
Ajerkoniak Creme Brulee może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 10g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 97 centów za porcję. 10 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 30 minut. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jeśli masz żółtka jaj, cukier, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ajerkoniak Crème Brûlée, Ajerkoniak Crème Brûlée, oraz Ajerkoniak Crème Brûlée.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść 4 ramekiny lub budyń kubki do płytkiego naczynia do pieczenia, i wypełnić naczynie wodą do połowy drogi się boki ramekiny.
Wlać ajerkoniak na patelnię na średnim ogniu. Gotować i mieszać od czasu do czasu, aż mieszanina simmers, o 10 protokół.
W międzyczasie umieścić żółtka i cukier w misce do miksowania; ubijać do jasnego koloru i piany. Wymieszaj mascarpone, aż będzie dobrze wymieszane i gładkie.
Ubij 1/4 szklanki ogrzanej mieszaniny ajerkoniaku do jaj. Stopniowo ubijaj pozostały ajerkoniak do jaj.
Wlać mieszaninę przez drobne sito, aby usunąć wszelkie nitki jaj. W razie potrzeby wymieszaj gałkę muszkatołową, cynamon i wanilię.
Wlać do przygotowanych ramekinów, dzieląc równomiernie.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż krem ustawi, 30 do 45 minut. Centra powinny poruszać się lekko po wstrząśnięciu, ale nie być soupy.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić 30 minut; przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny przed podaniem.