Ajerkoniak

Ajerkoniak może być tylko napojem, którego szukasz. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 440 kalorii, 8G białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. 3355 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka ekstraktu waniliowego, mleka, żółtek jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ajerkoniak czekoladowy chleb z brązowym masłem ajerkoniak glazura, Budyń rogalikowy z karmelowym syropem z Ajerkoniaku, oraz Czekoladowe babeczki z ajerkoniakiem z lukrem z serem ażurowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 w dużej misce użyj trzepaczki lub miksera elektrycznego, aby ubić żółtka, aż staną się nieco jaśniejsze. Powoli dodawać cukier, ubijając po każdym dodaniu, ubijając, aż będzie puszysty.2
Połącz mleko, goździki i cynamon w rondlu o grubym dnie. Powoli podgrzewać na średnim ogniu, aż mieszanina mleka będzie gorąca, ale nie wrzenia.3 temperuj jajka, powoli dodając połowę gorącej mieszanki mleka do jaj, stale ubijając podczas dodawania gorącej mieszanki.
Wlać mieszaninę z powrotem do rondla.4 gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina zacznie lekko zagęszczać i pokryje tylną część łyżki. Pomaga mieć termometr cukierkowy, ale nie jest to konieczne; jeśli masz taki, gotuj, aż mieszanina osiągnie 71°. nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała, bo się zsiadnie. (Jeśli mieszanka się skrzepnie, możesz ją zapisać, uruchamiając ją przez blender.)
Zdjąć z ognia i wymieszać z kremem. Przecedzić mieszaninę przez sitko siatkowe, aby usunąć goździki.
Wymieszaj z ekstraktem waniliowym, gałką muszkatołową, burbonem / rumem i brandy (nie zapominaj o ajerkoniaku przyjaznym dla dzieci). Wyluzuj.* Opcjonalnie: ubijaj białka, aż osiągną miękkie szczyty.
Dodaj łyżeczkę cukru i kontynuuj bicie, aż osiągną sztywne szczyty. Delikatnie złożyć do ajerkoniaku. Uwaga, Ze względu na ryzyko salmonelli ze strony surowych jaj, zaleca się, aby dzieci, osoby starsze i osoby z upośledzonym układem odpornościowym powstrzymywały się od jedzenia surowych jaj, takich jak opcjonalne białka ubitych jaj w tym przepisie, chyba że używasz jaj pasteryzowanych.