African Chicken Peanut Gulasz

African Chicken Peanut Gulasz
Przepis African Chicken Peanut gulasz może zaspokoić swoje afrykańskie pragnienie w około 2 godziny. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 862 kalorie, 40g białka, oraz 56 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 10665 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś kawałek imbiru, cebuli, soli i pieprzu oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to African Chicken Peanut Gulasz, West African Peanut-Kurczak Gulasz, oraz Potrawka Z Afrykańskich Orzeszków Ziemnych.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej roślinny w dużym garnku do zupy ustawionym na średnim ogniu. Kawałki kurczaka dobrze posolić, osuszyć i osuszyć na oleju. Nie tłocz garnka, więc rób to partiami. Odstaw kawałki kurczaka na bok, ponieważ są brązowe.2 podsmażyć cebulę w oleju przez 3-4 minuty, często mieszając i skrobanie wszelkie rumiane kawałki z dna garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodać imbir i czosnek i podsmażyć kolejny 1-2 protokół, następnie dodać słodkie ziemniaki i dobrze wymieszać, aby połączyć. 3
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
3
Dodaj kurczaka, bulion z kurczaka, pokruszone pomidory, masło orzechowe, orzeszki ziemne, kolendra i cayenne i dobrze wymieszać, aby połączyć. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i smak soli, dodając więcej w razie potrzeby. Przykryć garnek i gotować delikatnie przez 90 minut (sprawdzić po godzinie), lub do momentu, gdy mięso z kurczaka łatwo spadnie z kości, a słodkie ziemniaki będą miękkie. 4
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
12 Uncji Gorzkiej Lub Półsłodkiej Czekolady, Grubo Posiekanej12 Uncji Gorzkiej Lub Półsłodkiej Czekolady, Grubo Posiekanej
Kawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (okKawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Wyjąć kawałki kurczaka i umieścić je w misce do ostygnięcia, aż ostygnie na tyle, aby dotknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Usuń i wyrzuć skórę, jeśli chcesz, lub posiekaj ją i włóż z powrotem do garnka. Mięso rozdrobnić z kości i włożyć z powrotem do garnka. 5 Dostosuj przyprawy do soli i cayenne, a następnie dodaj tyle czarnego pieprzu, ile myślisz, że możesz stać-gulasz powinien być pieprzny. Wymieszaj kolendrę i podawaj sama lub z prostym ryżem na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Ryż GotowanyRyż Gotowany
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

Pinotage, Chenin Blanc i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. The Radley & Finch The Profs Pinotage z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Radley & Finch The Profs Pinotage
Radley & Finch The Profs Pinotage
Wino wyrażające pluszową riperową stronę Pinotage ' u i wciąż odzwierciedlające bardzo subtelną taninę Starego Świata.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia37
Magazyn