Aebelskiver
Aebelskiver może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 79 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 20. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką jajka, cukier, sól kuchenną i kilka innych składników, możesz to zrobić. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują .
Instrukcje
W dużej misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sodę oczyszczoną. W średniej misce, ubić razem żółtka, wanilia, roztopione masło, i maślanka razem.
Dodaj mokre składniki do suchego w 3 do 4 dodatków, ubijając trzepaczką, aż połączą się i będą gładkie.
W dużej misce ubij białka mikserem elektrycznym (lub w mikserze stojącym), aż utrzymają sztywne szczyty.
Dodać 1/3 ubitego białka do mieszaniny mąki i delikatnie złożyć łopatką, aż ledwo połączone. Powtórz z pozostałymi 2 / 3rds białek, będąc tak delikatnym, jak to możliwe.
Umieść patelnię na średnim ogniu i dodaj około 1 łyżeczki masła do każdej studzienki. Po bulgotaniu, upuść 1 łyżkę ciasta do każdej studni.
Umieścić pożądane nadzienie na środku każdego dobrze wypełnionego ciasta i dodać wystarczającą ilość ciasta na górze, aby całkowicie pokryć.
Gdy spody każdego aebelskiver są lekko brązowe i łatwo przesuwają się na patelni, użyj szaszłyku lub widelca, aby szybko odwrócić go, aby ugotować drugą stronę. Kontynuuj przewracanie, aż po obu stronach będzie ciemno-złoty kolor.
Gotowane aebelskiver przechowywać na przykrytym żaroodpornym talerzu w niskim piekarniku podczas gotowania. Po ugotowaniu wszystkich naleśników (w razie potrzeby) polej cukrem pudrem i natychmiast podawaj.