Adobong Pusit (Kałamarnica Adobo)
Adobong Pusit (kałamarnica Adobo) jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 5 porcjami. To danie główne ma 259 kalorii, 33g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na $3.94 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz sos sojowy, wodę, sól i mielony pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Spróbuj Adobong Pusit sa Gata, Inihaw na Pusit (Grillowana kałamarnica), oraz Ginisang Pusit (kalmary w pomidorach i cebuli) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz kalmary, ocet i wodę w małym garnku na średnim ogniu; doprawić solą i pieprzem. Gotować przez 10 minut.
W międzyczasie, rozgrzać oliwę w rondlu na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż zmiękną, 5 do 7 protokół. Wymieszać sos pomidorowy i sojowy do mieszaniny.
Wlać mieszaninę kalmarów do rondla i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; gotować razem kolejne 20 protokół.