Adobo Wieprzowe
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Wieprzowina Adobo może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 441 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.77 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Mieszanka liści laurowych, łopatka wieprzowa, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Adobo Wieprzowe, Adobo Wieprzowina, oraz Adobo Wieprzowe.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni do smażenia na bardzo dużym ogniu, aż olej zacznie dymić. Pieczemy wieprzowinę partiami, pozostawiając dużo otwartej przestrzeni na patelni, aż do utworzenia lekkiej skorupy, około 1 do 2 minut na stronę. Gdy ostatnia partia wieprzowiny jest podsmażony, powrót całą wieprzowinę na patelnię i dodać sos sojowy, ocet, mleko kokosowe, liście laurowe, i czosnek. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do gołego dusić i gotować, pod przykryciem, przez 2 1/2 do 3 godzin, lub aż wieprzowina jest bardzo delikatna, ale nie całkowicie rozpada się.
Wyjąć wieprzowinę z patelni i odstawić. Odcedzić sos do separatora tłuszczu lub miarki i odtłuścić tłuszcz, rezerwując do innego użycia. Powrót sos do patelni, dodać około 1 łyżka octu, i gotować na średnim dużym ogniu, aż sos zmniejszy się do mniej niż 1 szklanki. Wieprzowinę odstawić do zagęszczonego sosu, dodać sól i ocet do smaku.
Podawać z ryżem i posiekaną szalotki do dekoracji.