Adobo Tuńczyk
Adobo tuńczyk wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 6,12 zł za porcję. To danie główne ma 266 kalorii, 40g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, oliwy z oliwek, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 90% to danie jest super. Podobne przepisy to Adobo Afrykański-Przetarty Tuńczyk, African Adobo-Przetarte Steki Z Tuńczyka, oraz Klasyczny kurczak Adobo z książki kucharskiej Adobo Road.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w dużym płytkim naczyniu; dodaj rybę, obracając się do płaszcza. Przykryć i marynować w lodówce 1 godzinę, obracając ryby od czasu do czasu.
Usuń rybę z naczynia, odrzucając marynatę.
Posmarować rybę olejem; posypać pieprzem.
Umieść rybę na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; broil 4 minuty lub do średnio rzadkiego (nie obracać).
W razie potrzeby udekorować plasterkami limonki.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot]()
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.