Adobo-marynowany stek z trawy z sałatką szpinakową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj marynowanego przez Adobo steka Flank z sałatką szpinakową. Na 4,53 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 445 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać strip stek, awokado, sok z limonki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 39 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tajski marynowany stek i sałatka ziołowa, Marynowany stek z cytrynową rukolą i sałatką z fety z " Kitchen Garden Cookbook, oraz Sałatka Ze Szpinakiem I Flanką.
Instrukcje
1
Stek umieścić w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2
Kolejne 5 składników ubić razem (przez czosnek).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Polać marynatą stek, i płaszcz z obu stron. Przykryć; przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4
Przygotuj grilla o średniej wysokości lub ustaw patelnię grillową na średnim ogniu. Posmarować kukurydzę sprayem do gotowania; grillować około 5 minut lub do dobrze oznaczonych ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon Opcjonalnie
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Wyjąć z grilla i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Wyciąć ziarna z uszu ostrym nożem; odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
7
Wyjąć stek z marynaty, doprawić obie strony solą. Grillować 23 minuty na stronę lub do osiągnięcia temperatury wewnętrznej 145 (dla średnio rzadkich).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Przenieś do deski do krojenia; pozostaw 5 minut przed krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
9
Wrzucić jcama z sokiem z limonki. Wrzuć szpinak do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Dodaj pieczoną paprykę, kukurydzę, jcama, awokado i queso fresco. Wrzucić z butelkowanym sosem w stylu południowo-zachodnim (lub naszym pieczonym sosem Poblano; zdobądź przepis na Health.com/poblano).
Składniki, których będziesz potrzebować
Queso Fresco
1 Suszony Pieprz Arbol
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
11
Cienko pokroić stek na ziarno. Sałatkę podzielić na 4 talerze, układając stek na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
12
Posypać kolendrą; podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.