Adobo-marynowany stek z trawy z sałatką szpinakową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj marynowanego przez Adobo steka Flank z sałatką szpinakową. Na 4,53 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 445 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać strip stek, awokado, sok z limonki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 39 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tajski marynowany stek i sałatka ziołowa, Marynowany stek z cytrynową rukolą i sałatką z fety z " Kitchen Garden Cookbook, oraz Sałatka Ze Szpinakiem I Flanką.
Instrukcje
1
Stek umieścić w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
2
Kolejne 5 składników ubić razem (przez czosnek).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Polać marynatą stek, i płaszcz z obu stron. Przykryć; przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
4
Przygotuj grilla o średniej wysokości lub ustaw patelnię grillową na średnim ogniu. Posmarować kukurydzę sprayem do gotowania; grillować około 5 minut lub do dobrze oznaczonych ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Płatki Warzywne
5
Wyjąć z grilla i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
6
Wyciąć ziarna z uszu ostrym nożem; odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
7
Wyjąć stek z marynaty, doprawić obie strony solą. Grillować 23 minuty na stronę lub do osiągnięcia temperatury wewnętrznej 145 (dla średnio rzadkich).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
8
Przenieś do deski do krojenia; pozostaw 5 minut przed krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
9
Wrzucić jcama z sokiem z limonki. Wrzuć szpinak do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Dodaj pieczoną paprykę, kukurydzę, jcama, awokado i queso fresco. Wrzucić z butelkowanym sosem w stylu południowo-zachodnim (lub naszym pieczonym sosem Poblano; zdobądź przepis na Health.com/poblano).
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.