Adobo-marynowany stek z trawy z sałatką szpinakową

Adobo-marynowany stek z trawy z sałatką szpinakową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj marynowanego przez Adobo steka Flank z sałatką szpinakową. Na 4,53 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 445 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać strip stek, awokado, sok z limonki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 39 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tajski marynowany stek i sałatka ziołowa, Marynowany stek z cytrynową rukolą i sałatką z fety z " Kitchen Garden Cookbook, oraz Sałatka Ze Szpinakiem I Flanką.

Instrukcje

1
Stek umieścić w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2
Kolejne 5 składników ubić razem (przez czosnek).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Polać marynatą stek, i płaszcz z obu stron. Przykryć; przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4
Przygotuj grilla o średniej wysokości lub ustaw patelnię grillową na średnim ogniu. Posmarować kukurydzę sprayem do gotowania; grillować około 5 minut lub do dobrze oznaczonych ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Wyjąć z grilla i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Wyciąć ziarna z uszu ostrym nożem; odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
7
Wyjąć stek z marynaty, doprawić obie strony solą. Grillować 23 minuty na stronę lub do osiągnięcia temperatury wewnętrznej 145 (dla średnio rzadkich).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Przenieś do deski do krojenia; pozostaw 5 minut przed krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Wrzucić jcama z sokiem z limonki. Wrzuć szpinak do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Dodaj pieczoną paprykę, kukurydzę, jcama, awokado i queso fresco. Wrzucić z butelkowanym sosem w stylu południowo-zachodnim (lub naszym pieczonym sosem Poblano; zdobądź przepis na Health.com/poblano).
Składniki, których będziesz potrzebować
Queso FrescoQueso Fresco
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
11
Cienko pokroić stek na ziarno. Sałatkę podzielić na 4 talerze, układając stek na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
12
Posypać kolendrą; podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty
TrudnośćTwardy
Gotowe W39 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia49
Magazyn