Acorn Squash with Sweet Maple Glaze
Acorn Squash ze słodkim klonem glazury może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 238 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 90 centów za porcję. Jeśli masz Acorn squash, masło, sól koszerna i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 39%. Spróbuj Kliny Acorn Squash z klonem-glazura Harissa, Klonowo-Pomarańczowy kurczak z dynią Żołędziową i słodkimi ziemniakami, oraz Klon-Szkliwiony Żołądź Squash dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Wymieszać oliwę z oliwek, brązowy cukier, i syrop klonowy razem w małej misce.
Umieść Acorn squash, pokroić bok do góry, w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Posmaruj szkliwo na miąższu dyni i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Umieść squash w piekarniku i upiec go do miękkości i złoty kolor, o 40 do 45 protokół.
Wyjąć squash z piekarnika i przenieść go do naczynia do serwowania. Top z masłem i podawać.