Achiote-Taco Z Dyni Maślanej
Przepis Achiote przetarł dyni Tacos może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w okolicy 1 godzina. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,26 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 447 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz chiles Poblano, dyni, tortille kukurydziane, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Schab pieczony Achiote, Achiote-potarta Wieprzowina pieczona w liściach bananowca, oraz Tacos Z Dyni Butternut dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce użyj rąk, aby wymieszać pastę achiote z dwiema łyżkami ciepłej wody do rozpuszczenia. (Należy zachować ostrożność podczas pracy, ponieważ ta mieszanina łatwo plami.)
Dodać plasterki dyni i wrzucić, aż dokładnie pokryte mieszaniną. Odstawić miskę na kilka minut i umyć ręce.
Char poblanos aż poczerniały ze wszystkich stron albo nad palnikiem na kuchence gazowej lub pod brojlerem.
Przełożyć do torby i pozostawić na parze przez 10 minut.
Usuń poczerniałą skórę, łodygi i nasiona. Mięso drobno posiekać i przenieść do drugiej dużej miski.
Podgrzej dużą żeliwną patelnię grillową lub grilluj na średnim ogniu.
Posmaruj patelnię lub grill połową oleju rzepakowego.
Dodaj dynie dyni i gotować, aż kawałki będą miękkie, przewracając od czasu do czasu, 10 do 15 protokół. Zmniejsz ciepło, jeśli squash zacznie się palić. Po zakończeniu, posiekać dyni na 1/2-calowe kawałki i dodać do miski z poblanos. (Jeśli niektóre kawałki są nadal twarde, kuchenka mikrofalowa na minutę lub dwie, aby zakończyć gotowanie.)
W międzyczasie wlać pozostały olej do dużej patelni ustawionej na średnim ogniu.
Dodać plastry czerwonej cebuli i szczyptę soli, i gotować, aż dobrze karmelizowane. Po zakończeniu, przenieść do miski z poblanos.
Dodaj 1 1/2 łyżeczki soli do miski, wraz z crema, ser, większość kolendry, i kilka pęknięć czarnego pieprzu. Dobrze rzucaj. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podgrzej tortille kukurydziane na patelni lub grillu przez kilka sekund z każdej strony, aż będą miękkie.
Podawać mieszaninę dyni z tortillas, wapno kliny, i więcej crema i ser do smaku.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Łuczniczy szczyt Willamette Valley Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir]()
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.