7 Sałatka Jarzynowa
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj 7 sałatek warzywnych. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i wegetariański przepis na lakto ovo serwuje 12 dań i kosztuje 37 centów za porcję . Jedna porcja zawiera 51 kalorii , 1 g białka i 3 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home wymaga cukinii, szczypiorku, groszku cukrowego i cebuli. Ten przepis wypróbowało i polubiło 5 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 29% . Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także sałatkę kachumber lub sałatkę kuchumber – indyjska sałatka warzywna , sałatkę kachumber lub sałatkę kuchumber – indyjska sałatkę warzywną i sałatkę kachumber lub sałatkę kuchumber – indyjską sałatkę warzywną .
Instrukcje
W rondlu zagotuj 2 cale wody.
Dodać fasolę, groszek, dynię żółtą, cukinię i cebulę. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2-3 minuty lub do momentu, aż warzywa będą chrupiące.
Odpływ; spłucz zimną wodą i osusz.
Umieść warzywa w misce; dodać pozostałe składniki. Delikatnie wymieszaj, aby pokryć się warstwą. Przechowywać w lodówce do momentu podania.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay Old Soul Vineyards z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Chardonnay z winnic Old Soul]()
Chardonnay z winnic Old Soul
To Chardonnay jest soczyste i chrupiące. Smaki gruszki, owoców tropikalnych i ananasa dodają tej jasnej odmianie. Nuty kwiatowe tworzą dobrze zbalansowane wino o pełnym ciele. Polecane do kurczaka, łososia, tilapii, kaczki, pizzy, zielonych sałatek lub makaronów.