5-Ziołowe Mleko Lodowe

5-Ziołowe Mleko Lodowe
5-ziołowe mleko lodowe to bezglutenowe i wegetariańskie napój. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Jedna porcja zawiera 593 kalorie, 16G białka, oraz 19g tłuszczu. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki lawendy, skrobię kukurydzianą, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Spróbuj 5-ziołowe mleko lodowe, Czekolada mleko z orzechów laskowych i miód cynamon mleko nerkowca / Beyond migdały, oraz {Bar Mleczny Poniedziałki} Słodka Kukurydza Płatki Mleczne Ciasto Lody dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mleko, cukier, skrobię kukurydzianą i sól ubić w 2-3-litrowym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Dodać gałązki ziół i doprowadzić do wrzenia, stale ubijając. Delikatnie gotować, stale ubijając, 1 minuta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Lekko ubić żółtka w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Gorącą mieszaninę mleka wlać przez sito do dużej szklanki, delikatnie naciskając gałązki przed odrzuceniem, a następnie stopniowo dodawać do żółtek, ubijając do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
SitoSito
5
Gotować mieszaninę w rondlu na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż wystarczająco grube, aby pokryć tył łyżki i rejestry 170 do 79° na termometrze, 3 do 5 minut (nie pozwól gotować).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Wlać krem przez oczyszczone sito do czystej miski i całkowicie ostudzić, jego powierzchnia pokryta papierem woskowym. Chill until cold, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Zamrozić krem w maszynie do lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
8
Przenieść mleko z lodem do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce do stwardnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
LódLód
1
Mleko lodowe utrzymuje 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
LódLód
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje3
Ocena Zdrowia9
Magazyn