5 składników Pan-Seared Halibut z karczochami serca i bulion Szafran

5 składników Pan-Seared Halibut z karczochami serca i bulion Szafran
5 Składnik Pan-Seared Halibut z karczochami serca i bulion Szafran jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 5,65 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 276 kalorii, 28g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz karczochy serca, sól, filety z halibuta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. 5 składników Pan-Seared Halibut z karczochami serca i bulion Szafran, Halibut Smażony Z Szafranem Aioli, oraz Halibut w karczochach i bulionie pomidorowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Doprawić obie strony halibuta solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
HalibutHalibut
2
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać halibuta i gotować 2 minuty na stronie, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
4
Wyjąć rybę z patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Do tej samej patelni dodaj karczochy, bulion i szafran. Przynieś na wolnym ogniu. Powrót ryby do patelni i dusić 2 minuty, aż ryba będzie przetargu widłowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczochy SercaKarczochy Serca
SzafranSzafran
BulionBulion
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przekładamy na półmisek i zwykle podaje się go z kuskusem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Loveblock Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn