4 lipca tort flagowy
Jeśli 2,93 zł za porcję spada w budżecie, 4 lipca tort flagowy może być doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 812 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz granulki kawy rozpuszczalnej, sól, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Tort flagowy 4 lipca, Tort flagowy czwarty lipca, oraz Tort Flagowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°.
Masło dno i boki 13 - na 9-calowej metalowej patelni do pieczenia i wyłożyć dno woskiem lub papierem do pieczenia. Posmaruj Papier i odkurz patelnię mąką, wybijając nadmiar.
W średniej misce wymieszać wrzącą wodę, kakao w proszku i granulki kawy rozpuszczalnej, aż będą gładkie.
W drugiej średniej misce przesiać razem mąkę, sodę oczyszczoną i sól.
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła, połączyć masło z obydwoma cukrami i ubić na średnim poziomie, aż będzie lekkie i puszyste, około 3 minut.
Dodać jajka, po kolei, i ubić na średnim, aż w pełni włączone. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mąkę i proszek kakaowy w partiach, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. (Ciasto może wyglądać na zsiadłe.)
Wlać ciasto do przygotowanej patelni, wygładzając górną część i piec ciasto, aż Drewniana wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta i ciasto zacznie odrywać się od boków patelni, 35 do 40 minut.
Niech ciasto ostygnie na patelni na stojaku na 10 minut, a następnie odwrócić ciasto na stojaku, usunąć wosk lub pergamin, i niech całkowicie ostygnie. DO AHEAD: niezmrożone ciasto można schłodzić, Bezpiecznie zapakować w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej do 24 godzin, przed złożeniem i podaniem.
W misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie wiosła, połączyć Serek i masło i ubić, aż kremowy i gładki, 3 do 5 protokół. Ubić ekstrakt z wanilii. Mikser na niskim poziomie, dodać przesiany cukier cukierniczy w trzech partiach, mieszając aż do całkowitego włączenia. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i bij, aż lukier będzie gładki. Schłodzić lukier w lodówce przez 30 minut przed złożeniem ciasta.
Mróz górę i boki ciasta z 2 1/2 szklanki lukru.
Pozostałą lukier przełożyć do woreczka cukierniczego wyposażonego w końcówkę star.
Za pomocą wykałaczki lub małego noża zarysuj prostokąt o długości 4,5 cala na szerokość 3,5 cala w lewym górnym rogu ciasta. Obszar ten będzie zarezerwowany dla borówek.
Począwszy od dłuższej stronie ciasta, który jest najbliżej Ciebie, rury linii lukier wzdłuż górnej krawędzi ciasta, a następnie zorganizować dwa poziome rzędy malin bezpośrednio nad linią lukier. Rur drugą linię lukru nad malinami i ułóż dwa kolejne poziome rzędy malin bezpośrednio nad lukrem. Powtórz ten proces jeszcze dwa razy, upewniając się, aby wykluczyć lewy górny róg, który jest zarezerwowany dla jagód. Ułóż jagody w poziomych rzędach w lewym górnym rogu ciasta.
Pokrój i podawaj ciasto natychmiast lub przechowuj je, bezpiecznie przykryte folią, w lodówce, aż będą gotowe do podania.