30-Minutowe Chili Z Indyka
30-minutowe chili z indyka to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.13 za porcję. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 35g białka, oraz 14g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz pastę pomidorową, fasolkę, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć piwo, można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj 20-Minutowe Indycze Chili, 25-Minutowe Indycze Chili, oraz 30-Minutowa Biała Fasola Indyk Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, czosnek, sól, chili w proszku, i oregano i gotować, mieszając, aż pachnące, o 3 protokół. Wymieszać w pasty pomidorowej i chipotle chile i sosem; gotować 1 minutę więcej.
Dodać indyka, rozbijając go drewnianą łyżką i gotować, aż mięso straci swój surowy kolor, około 3 minut.
Dodać piwo i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 8 protokół.
Dodaj pomidory-kruszenie ich przez palce na patelni-wraz z ich soki i fasola; doprowadzić do wrzenia. Gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż gruby, o 10 protokół.
Chochle chili do miski i służyć z przybraniami do wyboru.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło.
![50% Xarel-lo, 30% Macabeo i 20% Parellada w wieku 18 miesięcy na osadzie sprawiają,że ta cava jest niesamowita. Delikatne bąbelki o jedwabistej konsystencji i kredowej mineralności sprawiają, że ten napój cava przypomina szampana NV.]()
50% Xarel-lo, 30% Macabeo i 20% Parellada w wieku 18 miesięcy na osadzie sprawiają,że ta cava jest niesamowita. Delikatne bąbelki o jedwabistej konsystencji i kredowej mineralności sprawiają, że ten napój cava przypomina szampana NV.
50% Xarel-lo, 30% Macabeo, and 20% Parellada aged for 18 months on the lees make this cava an incredible value. Delicate bubbles with a silky texture and a chalky minerality make this cava drink like NV Champagne.