30-Minutowa Zupa Z Czarnej Fasoli

30-Minutowa Zupa Z Czarnej Fasoli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj 30-minutowej zupy z Czarnej Fasoli. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 448 kalorii, 17g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 975 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś olej roślinny, liście kolendry, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Piętnaście Minut " Zupa Z Czarnej Fasoli, 5-Minutowy Dip Z Czarnej Fasoli, oraz 15-Minutowe Paszteciki Z Czarnej Fasoli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej roślinny w dużym rondlu na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać paprykę i cebulę i gotować, często mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodaj czosnek, jalapeño, kminek i suszone płatki chili i gotuj, ciągle mieszając, aż pachną, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
4
Dodaj chipotle i sos adobo (jeśli używasz) i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Mozzarellą)(można Zastąpić Mozzarellą)
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
5
Dodaj bulion z kurczaka, fasolę i ich płyn oraz liście laurowe. Zwiększyć ciepło do wysokiej, i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć do gołego dusić, przykryć i gotować przez 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
6
Odrzuć liście laurowe. Użyj blendera ręcznego, aby z grubsza puree część fasoli, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Alternatywnie, przenieść 2 filiżanki zupy do blendera lub robot kuchenny i proces do gładkiej (start na niskiej prędkości i zwiększyć do Wysokiej, aby zapobiec blendera blend-out). Wróć do zupy i wymieszaj, aby połączyć. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Zupa z kadzi do poszczególnych misek do serwowania i podawać natychmiast z liśćmi kolendry, śmietaną, pokrojone w kostkę awokado i pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę (zgodnie z życzeniem).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn