30 Minut Patelnia Ciasto Śliwkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj 30-minutowe ciasto śliwkowe na patelni spróbować. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 277 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, cukier granulowany, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Placek Śliwkowy, Śliwkowy Orzech Patelnia Ciasto, oraz ciasto śliwkowe bez jaj, jak zrobić ciasto śliwkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
W dużej misce wymieszać mąkę, brązowy cukier, proszek do pieczenia i sól; odstawić.
Masło ciepła w 10-calowej okrągłej patelni żeliwnej na średnim ogniu. Gotować, od czasu do czasu obracając patelnię, aż zacznie się spieniać.
Usuń patelnię z ognia, gdy piana osiądzie i masło pachnie orzechowo, 5 do 7 minut. Natychmiast wyjąć z ognia i przenieść do średniej miski. Wymieszaj skórkę pomarańczową.
Ubij w mleku, jajkach i ekstrakcie z migdałów.
Ubić masę z brązowego masła/mleka na suche składniki, mieszając tylko do momentu, aż ciasto będzie gładkie.
Smar patelnia z pozostałych 1 łyżka masła, a następnie zeskrobać ciasto na patelni. Na wierzchu pokrojone śliwki, Skórka do góry, delikatnie wciskając w ciasto.
Posypać granulowanym cukrem i piec, aż tester ciasta włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, 25 do 30 minut.
Przenieś patelnię do regału chłodzącego i fajne ciasto około 15 minut; Podawać na ciepło. Ciasto można podawać w temperaturze pokojowej.