30 minut do domowej roboty SURE-JELL Hot Pepper Freezer Jelly
30 minut do domowej roboty SURE-JELL ostra papryka zamrażarka galaretka jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 96 porcjami. Ta przyprawa ma 45 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Kraft Recipes ma 5 fanów. Jeśli masz marynowane papryki jalapeã±o, cukier, sure-galaretki owoców pektyny, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 godziny i 35 minut. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest improvable. Spróbuj 30 minut do domowej roboty.Dżem z galaretki brzoskwiniowej, 30 minut do domowej roboty.Galaretka truskawkowo-cytrusowa dżem z zamrażarki, oraz 30 minut do domowej roboty.Dżem z zamrażarki GALARETKOWO-Malinowo-jagodowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wypłukać czyste plastikowe pojemniki i pokrywki we wrzącej wodzie. Dokładnie wysuszyć.
Dokładnie zmierzyć 2/3 szklanki posiekanej papryki w dużej misce.
Dodaj sok jabłkowy, ocet i barwnik spożywczy; dobrze wymieszaj. Wymieszać z cukrem.
Odstawić 10 min., mieszając od czasu do czasu.
Wymieszać wodę z pektyną w małym rondelku. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając. Gotować i mieszać 1 min.
Dodać do mieszanki soku jabłkowego; wymieszać 3 min. lub aż cukier się rozpuści i nie będzie ziarnisty. (Może pozostać kilka kryształów cukru.)
Napełnij wszystkie pojemniki natychmiast w granicach 1/2 cala od wierzchołków. Zetrzyj górne krawędzie pojemników; natychmiast przykryj pokrywkami.
Odstawić w temperaturze pokojowej przez 24 godziny. Galaretka jest teraz gotowa do użycia. Przechowywać w lodówce do 3 tygodni lub zamrażać dodatkowe pojemniki do 1 roku. Rozmrozić w lodówce przed użyciem.