30 minut do domowej roboty.Galaretka truskawkowo-cytrusowa dżem z zamrażarki

30 minut do domowej roboty.Galaretka truskawkowo-cytrusowa dżem z zamrażarki może być tylko przyprawą, której szukasz. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 116 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 30. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką wodę, limonki, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj 30 minut do domowej roboty.Galaretka truskawkowo-Jagodowa dżem z zamrażarki, 30 minut do domowej roboty.Dżem z galaretki brzoskwiniowej, oraz 30 minut do domowej roboty.JELL Orange Freezer Marmalade dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wypłukać czyste plastikowe pojemniki i pokrywki wrzącą wodą. Dokładnie wysuszyć.
Stem i zmiażdżyć truskawki dokładnie, jedna warstwa na raz. Zmierz dokładnie 1-1 / 2 szklanki zmiażdżonych truskawek do dużej miski. Pomarańcze zetrzeć na tarce, do truskawek dodać startą skórkę. Pomarańcze obrać, pokroić i drobno posiekać; dodać do składników w misce. Zetrzyj limonki; dodaj startą skórkę do składników w misce. Wycisnąć sok z limonek; dodać sok do składników w misce. Wymieszać z cukrem.
Odstawić 10 min., mieszając od czasu do czasu.
Wymieszać wodę z pektyną w małym rondelku. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając. Zagotować i wymieszać 1 min.
Dodać do mieszanki owoców; wymieszać 3 min. lub aż cukier się rozpuści i nie będzie ziarnisty. (Może pozostać kilka kryształów cukru.)
Napełnij wszystkie pojemniki natychmiast w granicach 1/2 cala od wierzchołków. Zetrzyj górne krawędzie pojemników; natychmiast przykryj pokrywkami.
Odstawić w temperaturze pokojowej przez 24 godziny. Dżem jest teraz gotowy do użycia. Przechowywać w lodówce do 3 tygodni lub zamrażać dodatkowe pojemniki do 1 roku. Rozmrozić w lodówce przed użyciem.