20-minutowa wołowina w czerwonym winie
20-minutowa wołowina w czerwonym winie wymaga ok. 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 832 kalorie. Ten przepis służy 1 i kosztuje $8.7 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga szklanego wina, steku z rumu, cebuli i pomidora. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 27 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 88%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Wołowina Z Sosem Z Czerwonego Wina, Wołowina z sosem z czerwonego wina, oraz Gulasz Wołowy Z Czerwonego Wina.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni. Stek smażyć przez 2 min z każdej strony, aż zbrązowieje.
Wyjmij stek na talerz, a następnie wrzuć na patelnię cebulę, czosnek i oregano. Smażyć przez 5 minut, aż zacznie się złocić.
Przewracamy Wino i pomidory na patelnię, a następnie gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut, aż zgęstnieją i będą bogate. Pokrój stek na kawałki, wróć na patelnię z dowolnymi sokami, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut, aby podgrzać.
Podawać z makaronem, frytkami lub smażonymi ziemniakami.