Żurawinowy Smak
Żurawinowy smak może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 3 i kosztuje 1,11 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, cukier, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Żurawina Plus Relish, Żurawinowy Smak, oraz Żurawinowo-Figowy Smaczek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać 1 pomarańczę i skórkę (tylko część pomarańczowa) pokroić w bardzo drobną julienne, tak cienką, jak to możliwe; odstawić. Wycisnąć obie pomarańcze do soku; odstawić.
Połączyć cukier i sok z cytryny w małej patelni sauté.
Podgrzewaj powoli i kontynuuj gotowanie, aż cukier zacznie karmelizować. Jeśli to konieczne, spłucz boki patelni, szczotkując niewielką ilością wody, aby utrzymać cukier przed spaleniem.
Gdy cukier ma karmelowy kolor, dodaj julienned imbir i skórkę pomarańczową. Gotować przez około 1 minutę, następnie dodać żurawinę, sok pomarańczowy i pieprz. Nadal gotować na średnim ogniu, często mieszając, przez około 5 minut lub do momentu, gdy żurawina będzie lekko łamana, ale nie papkowata (zamrożone żurawiny potrwają około 7 minut).
Wyjąć z ognia i ostudzić.
Przedrukowane za zgodą Jasper White ' s Cooking z Nowej Anglii przez Jasper White. ©1998 Biscuit Books