Żurawina Musztarda Pomarańczowa

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać żurawina musztarda pomarańczowy spróbować. Jedna porcja zawiera 20 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 70. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 63 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, cukier granulowany, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chutney żurawinowo-pomarańczowy z kminkiem, koprem i gorczycą, Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i Krystalizowanym imbirem, oraz Naleśniki żurawinowo-pomarańczowe z syropem żurawinowo-klonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść siedem słoików 4-uncji na stojaku w dużym garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody do przykrycia słoików i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie włóż felgi i pokrywki do małego rondla i przykryj wodą.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż woda się ugotuje, a następnie zdejmij patelnię z ognia i pozwól felgom i pokrywkom odpocząć w gorącej wodzie.
Doprowadzić ocet do wrzenia w małym garnku na dużym ogniu.
Zdjąć garnek z ognia i dodać nasiona gorczycy. Przykryć garnek i odstawić, aż nasiona gorczycy wchłoną większość płynu, około jednej godziny.
Przenieść nasiona i pozostałą ciecz do blendera.
Dodaj jedną szklankę wody i mieszaj, aż mieszanina będzie gładka, a większość nasion gorczycy zostanie posiekana.
Dodaj żurawinę i zmiksuj do posiekania, zatrzymując się, aby zeskrobać boki i wymieszać zawartość w razie potrzeby.
Zawartość blendera wlać do dużego garnka.
Dodaj sok pomarańczowy i skórkę pomarańczową i zagotuj. Wymieszaj cukier, suchą musztardę i ziele angielskie. Nadal gotować mieszaninę, stale mieszając, aż zgęstnieje i zmniejsza się nieco, około dwunastu minut.
Kadzi gorącej musztardy do gorących sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Umieścić słoiki na stojaku w garnku i całkowicie przykryć wodą. Przykryć garnek i doprowadzić go do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut. Wyłączyć podgrzewacz, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie przez pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.