Żurawina Marynowana
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj marynowanej żurawiny. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 3 i kosztuje $3.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 942 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. 939 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz żurawinę, ocet jabłkowy, laski cynamonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Żurawina Marynowana, Star Anyż Imbir Marynowane Buraki {+Kimchi Marynowane Buraki}, oraz Łaskotane różowe marynowane jajka lub ładne w różowych marynowanych jajkach dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj wrzącą kąpiel wodną i trzy słoiki kufla.
Umieścić pokrywki w małym rondlu z wodą i doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu.
Umyć żurawinę i zebrać na wszelkie łodygi lub złe jagody.
Ocet i cukier połączyć w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Do solanki dodać laski cynamonu.
Umieścić jagody ziela angielskiego, całe goździki, czarny pieprz i jagody jałowca w torbie przypraw lub związać je na długość gazę.
Gdy solanka zagotuje się energicznie, dodaj żurawinę. Mieszamy do połączenia i gotujemy przez 5-7 minut, aż żurawina zacznie pękać, a solanka wróci do wrzenia.
Po upływie czasu gotowania wyjąć garnek z ognia. Wyciągnij torebkę z przyprawami i laski cynamonu. Laski cynamonu połamać na pół i odstawić na bok.
Za pomocą łyżki szczelinowej kadzi żurawinę do przygotowanych słoików. Przykryj jagody solanką*, pozostawiając 1/2 cala przestrzeni nad głową.
Do każdego słoika włożyć gałązkę cynamonu.
Wytrzyj felgi słoików, nałóż pokrywki i pierścienie i przetworz w pojemniku do kąpieli we wrzącej wodzie przez 10 minut.
Po upływie czasu wyjmij słoiki z konserwy i umieść je na złożonym ręczniku kuchennym, aby ostygły. Gdy słoiki są wystarczająco chłodne, aby obsługiwać, Usuń pierścienie i sprawdź uszczelki. Wszelkie otwarte słoiki należy przechowywać w lodówce.
Niech słoiki siedzieć przez co najmniej 24 godziny przed jedzeniem do wszystkich smaków do rozliczenia.
* Zapisz resztki solanki. Jest to zasadniczo krzew owocowy i jest pyszny zmieszany z wodą gazowaną.