Żurawina Cukrowa
Żurawina z cukrem może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji przystawek. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 9 i kosztuje 23 grosze za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz żurawinę, cukier granulowany, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest improwizowalne. Spróbuj Żurawina Cukrowa Waniliowo-Pomarańczowa, Żurawina Cukrowa Waniliowo-Pomarańczowa, oraz Ciasto maślane z cukrową żurawiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz granulowany cukier i wodę w małym rondlu na małym ogniu, mieszając mieszaninę, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; zdjąć z ognia. (Nie gotować, bo żurawina może pop po dodaniu.) Wymieszać z żurawiną; wlać mieszaninę do miski. Przykryć i przechowywać w lodówce 8 godzin lub na noc.
Odcedzić żurawinę w durszlaku nad miseczką, zastrzegając w razie potrzeby moczący płyn.
Umieścić drobny cukier w płytkim naczyniu.
Dodajemy żurawinę, wałkując, aby pokryć cukrem.
Posmarować cukrową żurawiną w jednej warstwie na blasze do pieczenia; odstawić w temperaturze pokojowej 1 godzinę lub do wyschnięcia.
Uwaga: mocząca ciecz przylega do jagód i pomaga przylegać cukier. Przechowywać w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu do tygodnia.