Żeberka wieprzowe z polewą pomarańczowo-pomidorową
Żeberka wieprzowe z polewą pomarańczową i pomidorową to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 491 kalorii, 42g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, liście laurowe, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Żeberka dziecięce z pomarańczowo-imbirową glazurą, Żeberka dziecięce z pomarańczowo-imbirową glazurą, oraz Pieczone w piekarniku aromatyczne żeberka z polewą Bourbon & orange dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym połącz szalotki, czosnek, anchois, suszone pomidory, pastę pomidorową, liście laurowe i marmoladę i przetworz na gładką pastę.
Przelej do dużej miski i dodaj wino, sok pomarańczowy, ocet, rozmaryn, skórkę pomarańczową, sól, pokruszony czerwony pieprz i czarny pieprz.
Dodać żebra i wrzucić do płaszcza równomiernie. Przykryć i przechowywać w lodówce, obracając od czasu do czasu przez co najmniej 6 godzin lub przez noc.
Wyjmij żeberka z marynaty i ułóż je w jednej warstwie na 2 dużych blachach do pieczenia. Przykryć folią i piec przez 1 godzinę.
Zalać marynatę do średniego rondla i doprowadzić do wrzenia; ostudzić.
Odcedzić tłuszcz i płyn z żeber. Kontynuuj pieczenie, odkryte, przez około 1 godzinę dłużej, toczenie i fastrygowanie od czasu do czasu z zarezerwowaną marynatą, aż mięso będzie bardzo miękkie.
Żeberka przełożyć na talerz i podawać od razu.