Żeberka Duszone Piwem Z Małżami
Żeberka duszone w piwie z małżami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 602 kalorii, 43g białka, oraz 36g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 3,16 USD za porcję. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cebuli, oliwy z oliwek, selera i bulionu z kurczaka. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 73%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Krótkie żeberka duszone piwem, Żeberka Duszone Z Miodem I Piwem, oraz Krótkie Żeberka Duszone Piwem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Połóż Stojaki na żebra na powierzchni roboczej stroną z kością do góry. Wsuń nóż między kość a błonę, a następnie zdejmij membranę.
Pokrój każdy stojak żeberek na pół; dopraw równomiernie 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym holenderskim piekarniku lub garnku na średnim ogniu.
Dodaj żeberka stroną z kością do góry i smaż, aż się zarumienią, około 5 minut.
Zmniejsz ogień do średniego, dodaj seler, marchewkę i cebulę i gotuj, mieszając, 5 minut. Dodać posiekany czosnek i koncentrat pomidorowy; gotować 2 minuty.
Dodaj piwo i liść laurowy, gotuj na wolnym ogniu i gotuj, aż zmniejszy się o połowę, około 5 minut. Włóż żeberka do garnka, dodaj bulion z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu. Przytnij kawałek pergaminu, aby pasował do garnka, a następnie umieść bezpośrednio na żebrach i przykryj pokrywką.
Przenieś do piekarnika i dusić 1 godzinę, a następnie zdejmij pokrywkę i pergamin. Kontynuuj duszenie, aż żeberka będą miękkie, jeszcze 45 minut do 1 godziny.
W międzyczasie włóż ziemniaki do rondla i zalej wodą o 1 cal. Doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości, 15 minut; odcedzić.
Wyjmij żeberka z garnka; lekko ostudź, a następnie pokrój w żebra. Odcedź płyn do gotowania, odrzucając ciała stałe; odtłuścić trochę tłuszczu. Włóż płyn do garnka.
Dodaj zmiażdżony czosnek i pomidor do garnka i gotuj na średnim ogniu.
Dodaj małże, przykryj i gotuj, aż niektóre się otworzą, 5 minut.
Dodaj ziemniaki i żeberka, przykryj i gotuj, aż wszystkie małże się otworzą, jeszcze 10 do 15 minut (wyrzuć nieotwarte małże). Dodaj pietruszkę i sok z cytryny.
Podawać z ćwiartkami cytryny.