Żabnica z kapustą Sabaudzką i jagodami jałowca
Żabnica z kapustą Sabaudzką i jagodami jałowca jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $8.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 450 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka ginu, wina, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć gin można śledzić to danie główne z Gin & Tonic sorbet jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak z piwem i jagodami jałowca, Pieczony łosoś na kapuście z jagodami jałowca, oraz Kury polne z pancettą, jagodami jałowca i burakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 149°. Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Aby Beurre blanc: w średnim rondlu, doprowadzić szalotki, wino, ocet, gin, rozdrobnione jagody jałowca, i czarny pieprz do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż zredukowane do filiżanki, o 20 protokół.
W międzyczasie dodaj kapustę i ziemniaki do garnka z wrzącą wodą i blanszuj do miękkości, 5 do 7 minut.
Przełożyć na durszlak, aby spuścić.
Po zakończeniu redukcji beurre blanc, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i dodać masło, 1 kawałek na raz, ubijając aż tylko stopiony przed dodaniem więcej. Sos powinien mieć konsystencję holenderskiego sosu. Przecedzić Beurre blanc przez sito o drobnych oczkach, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej płynu i smaku. Doprawić do smaku solą i przykryć do ogrzania (SOS pęknie, jeśli zrobi się zbyt gorący lub zbyt zimny).
Żabnica umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. W średnim żeliwnym garnku lub holenderskim piekarniku gotuj boczek na średnim ogniu, aż będzie przezroczysty (dostosuj ciepło ,aby nie brązowieł), od 5 do 7 minut.
Dodaj cebulę, liście laurowe i całe jagody jałowca i gotuj, mieszając, aż cebula będzie przezroczysta, około 10 minut.
Dodaj kapustę i ziemniaki, polej warzywa beurre blanc i ułóż żabnicę na wierzchu (przekrój ogon żabnicy w poprzek, jeśli jest zbyt długi na garnek). Przykryj garnek i przenieś do piekarnika.
Dusić, aż ryba jest gotowane przez, 25 do 35 minut.
Udekoruj plasterkami rzodkiewki, jeśli używasz, i podawaj.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.