Świeży Makaron
Świeży makaron może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 518 kalorii, 18g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pasta House Pasta con Broccoli-jest to sos na bazie Alfredo, który łączy w sobie makaron, świeże grzyby i świeże brokuły, Świeży Makaron, oraz Letni Świeży Makaron.
Instrukcje
Zbierz mąkę i zrób w niej studnię. Rozbij jajka do studni. Jajka ubić widelcem. Mieszaj z mąką od spodu studni widelcem, aż ciasto na środku będzie gładkie lub błyszczące.
Rękami stopniowo włącz mąkę z zewnątrz studni w kierunku środka, delikatnie ugniatając, aż masa ciasta się połączy. Zagniataj ciasto, aż będzie gładkie i sprężyste. Może być konieczne dodanie większej ilości mąki lub może nie być w stanie włączyć całej mąki, w zależności od wilgotności i wielkości jaj. Jeśli ciasto jest lepkie lub bardzo giętkie, zagnieść do niego więcej mąki.
Ciasto podzielić na trzy porcje, przykryć folią lub wywróconą miską i odstawić na co najmniej 30 minut.
Ciasto rozwałkować bardzo cienko na lekko posypanej mąką powierzchni, po jednej porcji. Jeśli masz maszynę do makaronu, postępuj zgodnie z instrukcjami producenta, aby rozwałkować ciasto na arkusze o grubości około 1 milimetra. Używaj zgodnie z potrzebami.