Świeże Tarty Winogronowe
Świeże tarty winogron może być tylko deser szukasz. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 410 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mąki uniwersalnej, sok z cytryny, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tarty Winogronowe, Tarty Śniadaniowe Z Galaretką Winogronową, oraz Tarty winogronowe szkliwione w portach ze skórką z orzechów pekan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Puree 1 1/2 szklanki winogron w procesorze. Przecier winogronowy, naciskając na ciała stałe, aby wydobyć jak najwięcej soku.
Wlać 1/2 szklanki soku winogronowego do dużej miski; wyrzucić pozostały sok.
Pokrój 4 3/4 szklanki winogron wzdłuż na pół; dodaj wszystkie winogrona do soku w misce.
Dodać cukier, 6 łyżek mąki i sok z cytryny; wrzucić, aby dobrze wymieszać.
Odstawić na 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Rozgrzej piekarnik do 191°. Linia 2 obramowane blachy do pieczenia z pergaminem.
Rozwałkuj 1 arkusz ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do kwadratu 11 cali.
Odetnij wystarczająco dużo ciasta z rogów, aby utworzyć szorstkie koło.
Ciasto przełożyć na 1 przygotowaną blachę do pieczenia.
Posypać 1 łyżkę mąki na środku ciasta, pozostawiając 2 1/2 cala gładkiej granicy. Łyżka połowy mieszanki winogron, w tym soków, do środka ciasta. Brzegi ciasta złożyć na winogrona, tworząc 2-do 2 1/2-calowy granicy. Kropka winogron z 1 łyżką masła. Powtórz z pozostałymi składnikami na drugą tartę.
Piec tarty, aż skórki są złotobrązowe i soki winogronowe są bulgotanie, o 45 minut (granica skorupy rozwinie się lekko). Tarty schłodzić do temperatury pokojowej. (Można przygotować 6 godzin wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)