Świeże ciasto dyniowe ze słoną pieczoną Pepitą

Świeże ciasto dyniowe ze słoną pieczoną Pepitą
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 400 kalorii, 8G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony imbir, cukier, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pepitas słodkie i słone, Chrupiące Pieczone Pepitas (Pestki Dyni), oraz Słodkie i słone Prażone brązowe nasiona dyni cukrowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby skorupa, połączyć mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier i sól w misce robota kuchennego i pulse połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać masło i pulsować 4 lub 5 razy, aż mieszanina przypomina grube okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
W małej miseczce wymieszaj wodę z lodem i żółtko.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj mieszaninę jajek do robota kuchennego i pulsuj, aż okruchy zaczną wspinać się po stronie miski i trzymać swój kształt po naciśnięciu razem. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Używając rąk-i trochę mięśni-uformuj ciasto w dysk o średnicy 5 cali. Owinąć go w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed walcowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Folia FoliowaFolia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Rozpakuj ciasto i za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj je na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej, tworząc 11-calowe koło. Pracując szybko i ostrożnie, ułóż 9-calowe naczynie z ciasta. Opuszkami palców upewnij się, że krawędź ciasta jest gładka i równa. Przechowywać w lodówce przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Forma PieForma Pie
6
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjmij naczynie z ciasta z lodówki. Ułóż skórkę folią aluminiową, upewniając się, że pokrywasz boki, i wypełnij ją suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Piec przez 15 minut. Obróć naczynie i piec przez kolejne 15 minut lub do momentu, gdy boki będą nieco twarde i utrzymają swój kształt.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjmij folię i piecz przez 6 minut, aż spód Skórki wygląda na suchy, a skorupka ma bardzo blady złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Wyjąć naczynie z piekarnika i niech skorupa ostygnie. Zostaw włączony piekarnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Aby pepitas, wymieszać nasiona dyni, sól i olej w małej misce. Rozsypać nasiona na małej blasze do pieczenia i tosty w piekarniku przez 12 do 15 minut, aż nasiona są lekko tosty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
NasionaNasiona
TostyTosty
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i niech pepitas ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
13
Aby zrobić nadzienie, wymieszaj pół na pół i jajka w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Dodać puree z dyni i dobrze wymieszać. Następnie dodać brązowy cukier, cynamon, imbir, sól i goździki, i dobrze wymieszać. Nadzienie będzie bardzo cieknące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia KonserwowaDynia Konserwowa
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CynamonCynamon
GoździkiGoździki
ImbirImbir
SólSól
15
Wlać nadzienie do skorupki ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
16
Posypać pepitas na nadzieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
17
Piec przez 25 minut. Obróć naczynie i piec przez 20 więcej minut, lub aż środek ciasta jiggles tylko trochę po dotknięciu stojaka piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
18
Przenieść naczynie do stojaka drucianego i niech ciasto ostygnie całkowicie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
19
Przepis na ciasteczka jednej dziewczyny: przepisy na ciasta, babeczki, ciastka Whoopie i ciasteczka z ukochanego Brooklynu
Składniki, których będziesz potrzebować
BabeczkiBabeczki
Pliki CookiePliki Cookie
20
Piekarnia Dawn Casale i David Crofton. Copyright © 2012 by One Girl Cookies Ltd. Zdjęcia copyright © 2012 by Iain Bagwell. Opublikowane przez Clarkson Potter / Publishers, a division of Random House, Inc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn