Świąteczny sernik z żurawiną
Sernik z żurawiną może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na desery. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 38 g tłuszczu i łącznie 584 kalorie . Ten przepis jest dla 12 osób. Za 1,68 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mielony cynamon, skrobię kukurydzianą, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 30% , to danie nie jest tak doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Nasi Minyak (malezyjski świąteczny ryż) , Pikantne grzanki z radicchio i prosciutto z dodatkiem słodkiego syropowego sosu oraz sałatka z awokado i pomidorów z grillowanymi krewetkami .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj okruchy ciasteczek i cukier; wymieszaj z masłem. Wciśnij na dno natłuszczonej formy o średnicy 9 cali.
Umieść patelnię na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 325° przez 6-8 minut lub do momentu, aż ciasto będzie gotowe. Ostudzić na kratce.
W dużej misce ubij serek śmietankowy i cukier, aż będą gładkie. Ubij sok pomarańczowy i skórkę, wanilię i cynamon.
Dodaj jajka; ubijaj na niskich obrotach, aż się połączą.
Wlać nadzienie na spód ciasta.
Umieść patelnię z powrotem na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 325° przez 45-50 minut lub do momentu, aż środek będzie prawie gotowy. Ostudzić na kratce przez 10 minut. Ostrożnie przejechać nożem po krawędzi formy, aby poluzować; ostudzić przez 1 godzinę dłużej. Schłodzić w lodówce przez noc.
W dużym rondlu wymieszaj żurawinę, cukier i wodę. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 3 minuty.
Połącz skrobię kukurydzianą i sok pomarańczowy do uzyskania gładkiej konsystencji; wmieszaj do mieszanki żurawinowej. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia; ostudzić do temperatury pokojowej. Wymieszać z orzechami pekan. Nałożyć na sernik. Schłodzić w lodówce do schłodzenia.