Świąteczne Ciasto Wiśniowe
Christmas Cherry Cake może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 871 kalorii, 9g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka glace wiśnie, mąka, cukier, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 31 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Świąteczne Ciasto Wiśniowe, Świąteczne Ciasto Wiśniowe, oraz eggless christmas fruit cake, jak zrobić christmas fruit cake.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C). Smar i linia z pergaminem jeden 9x5 cala bochenek patelni.
Masło śmietankowe lub margarynę i cukier razem do lekkiego i puszystego.
Dodać ubite jajka i sok pomarańczowy i dobrze wymieszać.
Mąkę przesiać i proszek do pieczenia. Rezerwa 1/3 szklanki mieszanki mąki i wrzucić z rodzynkami i wiśniami (to pozwoli im utonąć na dnie ciasta).
Dodać mieszaninę mąki do ciasta i zmiksować.
Dodać mąkę z rodzynkami i wiśniami do ciasta i wymieszać, aż się połączy.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 300 stopni F (150 stopni C) przez 2-1 / 2 godzin. Nie podawać do kilku dni. Owinąć ciasto w folię lub folię i przechowywać w zamkniętej puszce.