Śliskie Krewetki
Śliskie krewetki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,36 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 248 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Mieszanka krewetek, ocet, wino, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć biały cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 53 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Śliskie Krewetki, Kurczak z śliskimi kluseczkami, oraz Kurczak Śliski Zupa Z Makaronem.
Instrukcje
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w woku do 375 stopni F (190 stopni C).
Wrzucić krewetki z 1/4 Puchar skrobi kukurydzianej do herbu, a następnie upuścić do gorącego oleju, i szybko smażyć, aż złoty kolor, o 45 sekund. Po zakończeniu odcedzić krewetki i odstawić na bok.
Wlać wszystko oprócz 1 łyżki oleju z woka, a następnie wymieszać czosnek, imbir i pieprz cayenne. Gotuj i mieszaj, aż czosnek będzie pachnący i zacznie brązowieć, o 30 sekund.
Wlać wino, ocet, ketchup, cukier, sól i 1/4 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Skrobię kukurydzianą rozpuścić w 2 łyżeczkach wody, wymieszać z wrzącym sosem i gotować, aż zgęstnieje, około 1 minuty. Wymieszać krewetki i zieloną cebulę do sosu, aż pokryte.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Skyfall Pinot Gris z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.