Łyżeczki: Lusikkaleivat (Finlandia)
Ciasteczka na łyżeczce: Lusikkalivat (Finlandia) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 32 porcje z 108 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ekstrakt z wanilii, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Ciasteczka Łyżeczkowe, Aprikoosivoileipa -- Hot Apricot Sandwich (Finlandia), oraz Brązowy Masło Łyżka Ciasteczka Z Dżemem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem lub maty silikonowe do pieczenia.
Roztopić masło w małym rondlu o grubym dnie na średnim ogniu. Nadal gotować, wirowanie patelni od czasu do czasu, aż masło brązowieje lekko i pachnie lekko orzechowy, o 15 protokół.
Przełożyć masło do średniej miski-koniecznie wszystkie smaczne brązowe kawałki-i lekko ostudzić.
W międzyczasie mąkę, proszek do pieczenia i sól ubić w innej średniej misce.
Żółtko, cukier i wanilię ubić na schłodzonym rumianym maśle.
Wymieszaj suche składniki z masłem, aby uzyskać jednolite, ale kruche ciasto, które wygląda jak mokry piasek.
Wyjmij ciasto z małą łyżeczką (taką, z którą nakrywasz stół, a nie taką, z którą mierzysz). Łyżka Rock delikatnie tam iz powrotem z boku miski, pakując ciasto do łyżki, a następnie zeskrobać / wsunąć łyżkę do wnętrza miski, aby ciastka w kształcie łyżki. Przyciąć nadmiar ciasta palcami i wysunąć na przygotowane Patelnie, zachowując ich kształt. (Postaraj się, aby utworzyć parzystą liczbę ciasteczek, ponieważ te kanapki razem.)
Piec ciasteczka, aż tylko rumiane, o 12 do 15 protokół. Schłodzić prawie całkowicie na blasze do pieczenia, a następnie przenieść ciasteczka do stojaka do ostygnięcia.
Gdy ostygnie, rozprowadzić 1/2 łyżeczki dżemu na płaskiej stronie ciastka, a następnie kanapkę razem z drugim ciastkiem. Powtarzaj, aż wszystkie pliki cookie spełnią swoje wymagania. Ciasteczka lekko odkurzyć cukrem cukierniczym.
Wskazówki dla piekarzy: ciasto można przygotować kilka godzin wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej. Zamrozić pieczone połówki ciastek owinięte szczelnie w folię, a następnie folię aluminiową przez okres do 2 tygodni. Po przygotowaniu do podania rozmrażamy w temperaturze pokojowej i montujemy zgodnie z życzeniem. Przechowuj kanapki w szczelnym pojemniku do 3 dni. Nie należy przechowywać z chrupiącymi ciasteczkami, ponieważ wilgoć z dżemu zmiękczy teksturę innych chrupiących ciasteczek.