Łosoś zapiekany z sałatką Śliwkowo-ogórkową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,35 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 35g białka, oraz 16G tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 83 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka drobno pokrojonej cebuli, drobno pokrojonego ogórka, liści kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć śliwki można śledzić to danie główne z Kostka brukowa ze śliwkami i rabarbarem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Marynowany łosoś zapiekany w skórce pieprzowej z ogórkiem Vinaigrette, Bakłażan zapiekany z sosem maślanym, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym.
Instrukcje
1
Wskazówka: jeśli nie możesz znaleźć dojrzałych śliwek, śliwki lub morele będą równie dobrze działać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Pluot
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
2
Wymieszać śliwki, ogórek, czerwona cebula, papryka, kolendra, 2 łyżeczki. oleju rzepakowego, octu, 1/4 łyżeczki. sól i 1/8 łyżeczki. pieprz w średniej misce. Odstawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
Gałązki Kopru Włoskiego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Doprawić obie strony łososia 1/2 łyżeczki. sól i 1/8 łyżeczki. pepper.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
(albo Zwykłe)
4
Podgrzać pozostałe 2 łyżeczki. olej rzepakowy na 12-calowej patelni na dużym ogniu. Zawirować, aby pokryć patelnię. Gdy olej jest migotliwy, dodaj filety skórki do dołu i gotuj bez ruchu przez 30 sekund. Zmniejszyć ogień do średniej wysokości i nadal gotować, aż skóra jest dobrze rumiane i boki filetów są nieprzezroczyste około połowy, 2 do 4 protokół. Włącz łososia i gotować, bez ruchu, aż filety są lekko twarde w dotyku, 3 do 4 minut więcej.
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.