Łosoś z zieleniną i grzybami Shiitake

Łosoś z zieleniną i grzybami Shiitake
Łosoś z zieleniną i grzybami Shiitake wymaga ok. 30 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje $7.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 446 kalorii, 41g białka, oraz 27 g tłuszczu. Mieszanka Skórki łososia, olej sezamowy, obfite grzyby shiitake i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 16 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest doskonałe. Spróbuj SZYBKO I ŁATWO: CHUDY ŁOSOŚ SEZAMOWY Z ZIELENIĄ IMBIROWO-CZOSNKOWĄ I GRZYBAMI SHIITAKE, Smażyć Z Zimowej Zieleni I Grzybów Shiitake, oraz Smażyć Z Zimowej Zieleni I Grzybów Shiitake dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W patelni nieprzywierającej lub patelni na średnim ogniu dodaj łososia i gotuj przez około 4 minuty na stronę, obracając łopatką. Podczas gotowania łososia na dużej zimnej patelni dodaj 2 łyżki oleju i czosnku, a następnie włącz patelnię, aby chronić czosnek przed spaleniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
łosośłosoś
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
2
Dodaj pokrojone grzyby i łodygi choy bok, ciągle mieszając przez 1 minutę. Przykryć patelnię i gotować przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Bok ChoyBok Choy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Zdejmij pokrywkę i dodaj liście bok choy, sos sojowy, olej sezamowy i kontynuuj gotowanie przez kolejne 2 do 3 minut lub aż liście zwiędną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok Choy LeavesBok Choy Leaves
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
4
Ułóż grzyby i zieleninę na talerzu z łososiem. Doprawić solą i pieprzem i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
ZieloniZieloni
łosośłosoś

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. The Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia50
Magazyn