Łosoś z zieleniną i grzybami Shiitake
Łosoś z zieleniną i grzybami Shiitake wymaga ok. 30 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje $7.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 446 kalorii, 41g białka, oraz 27 g tłuszczu. Mieszanka Skórki łososia, olej sezamowy, obfite grzyby shiitake i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 16 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest doskonałe. Spróbuj SZYBKO I ŁATWO: CHUDY ŁOSOŚ SEZAMOWY Z ZIELENIĄ IMBIROWO-CZOSNKOWĄ I GRZYBAMI SHIITAKE, Smażyć Z Zimowej Zieleni I Grzybów Shiitake, oraz Smażyć Z Zimowej Zieleni I Grzybów Shiitake dla podobnych receptur.
Instrukcje
W patelni nieprzywierającej lub patelni na średnim ogniu dodaj łososia i gotuj przez około 4 minuty na stronę, obracając łopatką. Podczas gotowania łososia na dużej zimnej patelni dodaj 2 łyżki oleju i czosnku, a następnie włącz patelnię, aby chronić czosnek przed spaleniem.
Dodaj pokrojone grzyby i łodygi choy bok, ciągle mieszając przez 1 minutę. Przykryć patelnię i gotować przez 5 minut.
Zdejmij pokrywkę i dodaj liście bok choy, sos sojowy, olej sezamowy i kontynuuj gotowanie przez kolejne 2 do 3 minut lub aż liście zwiędną.
Ułóż grzyby i zieleninę na talerzu z łososiem. Doprawić solą i pieprzem i podawać od razu.