Łosoś z winegretem pomarańczowym

Łosoś z winegretem pomarańczowym
Przepis łosoś z pomarańczowym winegretem można zrobić w około 25 minut. To danie główne ma 377 kalorii, 34g białka, oraz 21g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Za 4,27 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, oliwy z oliwek, miodu musztardy dijon i soku pomarańczowego. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Z łyżką wynik 71%, to danie jest solidne. Sałatka Z Grillowanego Łososia Z Winegretem Z Kolendry Z Krwiopomarańczowej, Sałatka z jarmużu i komosy ryżowej z łososiem (lub kurczakiem!) i winegret pomarańczowy, oraz Grillowana Sałatka z łososia i grejpfruta z winegretem z Krwiopomarańczowej pomarańczy są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieść sok pomarańczowy w małym rondelku. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zostanie zredukowany do 1/4 szklanki. Lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Przenieś do blendera.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodaj cebulę, sok z limonki, chili w proszku i musztardę; przykryj i przetwarzaj, aż się połączą. Podczas przetwarzania stopniowo dodawaj sos sałatkowy w stałym strumieniu; proces do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dopraw filety solą i pieprzem. Na dużej patelni gotuj filety na oleju na średnim ogniu przez 2 minuty z każdej strony lub na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Przenieś do natłuszczonego 15-calowego. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
6
Piec w temperaturze 400° przez 5-10 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Podawać z pomarańczowym winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
8
Udekoruj kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to moje najlepsze typy na łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki) z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Po aromatach czarnej wiśni, ziela angielskiego, czarnej porzeczki i gliny następują smaki dzikich malin, ciemnych jagód i kruszonej mineralności skalnej. Po gęstym wejściu następuje słodki i soczysty dotyk ust, wsparty kwasowością, jedwabistymi taninami i subtelnym ziemistym wykończeniem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn