Łosoś z soczewicą
Łosoś z soczewicą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 579 kalorii, 43g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.93 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką filety z łososia, boćwinę szwajcarską, miód i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest doskonałe. Spróbuj Rollo de Salmon Ahumado Con salsa Tartar Y Lentejas (Rolada z wędzonego łososia z sosem tatarskim i soczewicą), Łosoś z soczewicą, oraz Soczewica z łososiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Dodać pory i marchew i gotować do miękkości, 5 protokół.
Dodać czosnek i koncentrat pomidorowy i gotować 1 minutę. Zwiększyć ciepło do wysokiej; dodać 4 szklanki wody, laskę cynamonu i soczewicy. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do średniej wysokości, przykryć i dusić do miękkości, 20 protokół.
W międzyczasie Usuń Szwajcarskie łodygi chard; zarezerwuj 3 liście, a resztę posiekaj.
Ułożyć całe liście na soczewicy, przykryć i więdnąć, 1 minutę.
Usuń chard i przykryć soczewicę. Łososia doprawiamy solą i pieprzem, a wokół każdego fileta zawijamy zwiędły liść boczniaka.
Rezerwy około 1 szklanki soczewicy na ciepłe buraki i sałatki z soczewicy. Miód i sok z cytryny wymieszać z pozostałą soczewicą i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać posiekany chard.
Zawinięty łosoś ułożyć na wierzchu soczewicy, skropić oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na średnim ogniu, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 6 protokół.
Łososia wyjąć i pokroić na kawałki. (Jeśli soczewica jest sucha, dodaj odrobinę wody.) Podziel soczewicę między miseczki i wierzch z łososiem.
Resztki soczewicy przerabiamy na ciepłą sałatkę z buraków i soczewicy z kozim serem.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.