Łosoś z polentą i ciepłym pomidorem Vinaigrette

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łososia z Polentanem i ciepłym pomidorem Vinaigrette. Na $5.97 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 506 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli masz polentę, wodę, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć polentę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Lemon Polenta jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zwiędła Sałatka z Chard z grzankami Polenta i ciepłym winegretem z pomidorów wiśniowych, Kremowa Polenta z ciepłym kompot pomidorowym, oraz Łosoś z ciepłym winegretem z marakuji dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 3 1/2 szklanki wody i 1/4 łyżeczki soli do wrzenia w rondlu. Stopniowo dodawać polentę, stale mieszając trzepaczką. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować 12 minut, mieszając od czasu do czasu.
Połącz pomidory, cebulę, 2 łyżki oleju, ocet i kapary.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać 1 łyżkę oleju; zawirować do pokrycia.
Posypać rybę 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Gotować, skórą w dół, 7 minut; odwrócić, i gotować 1 minutę.
Dodaj mieszankę pomidorową do patelni, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj 2 minuty. Łyżka 3/4 szklanki polenta do każdego z 4 płytkich misek. Top każdej porcji z 1 filet i 1/2 szklanki mieszanki pomidorowej.
Posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.