Łosoś z pikantnym sosem malinowym
Łosoś z pikantnym sosem malinowym wymaga około 25 minut od początku do końca. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 4,13 USD za porcję. To danie główne ma 350 kalorii , 34 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Taste of Home wymaga miodu, papryki, filetów z łososia i octu. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 84% wyniku , co jest świetnym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Łosoś z grilla z pikantnym sosem ogórkowym , Azjatyckie burgery z łososiem z pikantnym sosem imbirowo-limonkowym i Dziki łosoś alaskański z sosem malinowym chipotle i sałatką z mango .
Instrukcje
Połącz paprykę, sól i pieprz; posypać łososiem.
Skropić olejem. Zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym; za pomocą szczypiec o długich trzonkach delikatnie posmaruj ruszt grilla.
Połóż łososia skórą do dołu na ruszcie grilla.
Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz w odległości 4 cali od ognia przez 10-12 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuszczyć się widelcem. W małej misce wymieszaj konfitury, ocet i miód; łyżką na filety.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Pinot Noir z rosyjskiej doliny rzeki Donum Estate. Oceniającym podoba się, z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 67 dolarów za butelkę.
![Posiadłość Donum w rosyjskiej dolinie rzeki Pinot Noir]()
Posiadłość Donum w rosyjskiej dolinie rzeki Pinot Noir
To Pinot Noir charakteryzuje się obfitymi i intensywnymi aromatami dojrzałych czarnych owoców, w tym wiśni, śliwek i malin, w złożonym i skoncentrowanym nosie. Gładkie i bogato teksturowane wino oferuje wielką głębię aromatów czarnej wiśni, jagód i coli z nutami minerałów i przypraw na jasnym i długotrwałym finiszu.