Łosoś Z Koprem Włoskim I Pernod
Łosoś z koprem włoskim i Pernod może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 533 kalorie, 36g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na 5,27 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz filety z łososia, pernod, nasiona kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Łosoś z koprem włoskim i Pernod, Zupa z pieczonego kopru włoskiego z Pernod i wędzonym łososiem, oraz Fusilli z koprem, przegrzebkami i Pernod.
Instrukcje
Wymieszać nasiona kopru włoskiego w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż pachnące, o 1 1/2 protokół.
Przenieść nasiona do małej miseczki; ostudzić.
Wymieszać z masłem, szalotką i 1 łyżką kopru włoskiego; doprawić masłem solą i pieprzem.Stopić 1 mieszankę masła łyżka w tym samym dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać pokrojone Cebulki kopru włoskiego i 1/4 szklanki wody na patelni; przykryć i gotować, aż koper jest chrupiące-przetargu, o 8 protokół. Odkryj patelnię i smażyć, aż koper włoski zaczyna brązowieć, o 2 protokół.
Przełożyć koper włoski na talerz.
Łososia posypać solą i pieprzem.
Dodaj 1 mieszankę masła łyżka do tej samej patelni i stopić na średnim ogniu.
Dodać łososia; przykryć i gotować 5 minut. Odwróć łososia; dodaj 1/4 szklanki wody na patelnię. Przykryć i kontynuować gotowanie, aż łosoś będzie po prostu nieprzezroczysty w środku, o 5 minut dłużej. Przesuń łososia na 1 stronie patelni; powrót kopru włoskiego na patelni.
Dodać Pernod, 2 łyżeczki mieszanki masła, i pozostałe 1 łyżka posiekanych liści kopru włoskiego; wymieszać do ogrzania.Podzielić mieszaninę kopru włoskiego między 2 płytki. Top z łososiem; łyżka pozostałą mieszaninę masła na łososia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.