Łosoś z Fettuccine Alfredo
Potrzebujesz pescatarianskiego dania głównego ? Łosoś z Fettuccine Alfredo może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 30 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 346 kalorii . Ten przepis służy 4 osobom. Za 2,85 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. To niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jeśli masz pod ręką parmezan, sól, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 65% , to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Fettuccine Alfredo z łososiem , Fettuccine Alfredo z kremowym wędzonym łososiem Northwest i Fettuccine Alfredo .
Instrukcje
Połóż łososia skórą do dołu na ruszcie do brojlerów pokrytym sprayem kuchennym.
Posypać 1/8 łyżeczki pieprzu. Podpiekaj 4-6 cali od ognia przez 10-12 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuszczyć się widelcem. W międzyczasie ugotuj fettuccine zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W małym rondlu smaż czosnek na margarynie przez 1 minutę lub do miękkości. Wymieszaj mąkę, sól i pozostały pieprz; stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z 3 łyżkami sera.
Odcedź fettuccinę; polać sosem.
Posypać pozostałym serem.