Łosoś kokosowy z sosem Barbecue z tamaryndowca

Przepis kokosowo-chrupiący łosoś z sosem Barbecue tamaryndowca może zaspokoić Amerykańskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis służy 4. Na 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 390 kalorii, 36g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz kokos, sos sojowy, mieloną kurkumę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby skorzystać z panko można śledzić to danie główne z Panko Crusted Brownie Pie jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Łosoś z kokosem w sosie kokosowym Chili, Grillowane skrzydełka z kurczaka z sosem barbecue Chipotle Tamaryndowym, oraz Krewetki kokosowe z sosem imbirowym tamaryndowca.
Instrukcje
Aby przygotować sos, podgrzej olej rzepakowy w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotki do patelni; smażyć 2 minuty, często mieszając.
Dodać imbir i czosnek; smażyć 1 minutę, stale mieszając.
Dodaj pastę pomidorową; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając.
Dodaj 1 szklankę gorącej wody, ekstrakt z tamaryndowca, brązowy cukier i zmielony czerwony pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć z ognia; wymieszać ze słodkim sosem sojowym i ciemnym olejem sezamowym.
Aby przygotować łososia, połącz panko, kokos i kurkumę w płytkiej misce.
Łososia posypać równomiernie solą, kolendrą i pieprzem. Filety pogłębiać w mieszaninie panko.
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać filety z łososia do patelni, skórki do góry; gotować 2 protokół. Ostrożnie obróć filety; umieść patelnię w piekarniku.
Piec w 400 przez 6 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.